Снимка: Reuters
fallback

Толкова много се обичате с партньора си, че вече сте узрели за голямата стъпка - да живеете заедно в общ дом.
 
Обмисляте решение да изтеглите жилищен кредит и да купите свой собствен апартамент, в който да живеете щастливо и спокойно до края на дните си. Дотук добре, но помислихте ли за рисковете, които поемате с тази прекалено голяма стъпка?
 
3 причини, поради които не бива да купувате общо жилище с гадже:
 
Не сте женени
 
Сега сте влюбени и на седмото небе от щастие, че сте намерили идеалната половинка. Вярвате, че винаги ще сте безмерно щастливи, но уви, рутината във връзката няма да подмине и вас след време. Ако сега купите общо жилище, помислихте ли колко трудна ще е подялбата му след време, ако случайно стане така, че се разделите? Бъдете реалисти и не прибързвайте с покупка, освен ако не сте семейна двойка.
 
Липса на финансова сигурност
 
Иска ви се имате дом, и това е съвсем нормално. Но в условията на финансова криза и висока безработица, трябва доста да се подсигурите, че ако в един момент един от двамата остане без работа, ще може да изплащате жилището само с една заплата.
 
Слабо доверие в партньора

Ако не усещате достатъчна сигурност в партньора и имате дори най-леки съмнения, че може да понесе тази голяма отговорност, не предприемайте стъпката. Общ дом, общ кредит, общи задължения. Собственият дом е колкото голяма радост за притежателите, толкова и неимоверна отговорност.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 11 години

на 'запад' хората обикновено дори и да се развеждат, ПРОДАВАТ семейното си жилище и си делят парите и всеки почва нов живот. у нас от бай ганювщина, балкански инат и 'съвети' от угрижени роднини, хората така се карат за 200 квадрата лозе или една панелка, че дават тройно за дела и адвокати, спират да си плащат кредитите и накрая губят всичко. не е наред манталитета, не мислите ли?

61

Анонимен

преди 11 години

за съжаление у нас има много прости хора, които ще си останат прости..покупка на жилище в белите държави изисква консултация с ред специалисти - независими съветници по кредити и финанси/счетоводител/адвокат. това се прави точно с цел да се избягнат бъдещи проблеми ри раздяла. андрешко обаче разбира от всичко и никога не посещава дори и лекар предварително и профилактично. че за какво му е на него специалист, всичко изглежда толкова добре....:)и да слагат някои минусчетата, фактите остават.

60

Анонимен

преди 11 години

Ти май не схващаш какво ти казвам, че щеше да ти е по - изгодно да изтеглиш ипотечен, а не потребителски, защото потребителския е с около 50% по - висока лихва.

fallback