Снимка: Reuters

Вечен купон или война - как двама души да живеят успешно заедно?
 
Съквартирантите могат да са любовници, само приятели, състуденти или напълно непознати. В самото начало изглежда лесно, но много скоро се сблъсквате с трудности. За да ги изгладите и да не прерастнат в сериозни конфликти, вижте няколко съвета:

1. Координирайте разходите и сметките. Направете списък какво точно и колко често трябва да бъде купувано, ако имате общо домакинство.
 
2. Правилото на разделения хладилник - когато всеки има различни хранителни навици е най-добре да си надпишете рафтовете и да не бъркате в храната на другия.
 
3. Разпределете по равно домакинските задължения - пазаруване, почистване, изхвърляне на боклука, дребни ремонти. Най-добре ги оформете като официален документ, подписан от двама ви. Окачете го на видно място в кухнята или коридора.

4. Когато излизате, не забравяйте включен климатика или вентилатоара. Първо, ще спестите ток, второ - може би другят не обича да му е толкова хладно, колкото на вас.
 
5. Купете просторно легло! Ако сте с половинката си, най-добрият вариант за благоприятно съжителстване през нощта ще е легло, което да побира вас и лошите ви навици. Така няма да се събуждате посинени от нечий лакът или коляно.
 
6. Заредете се с търпение - особено, когато става въпрос за банята. Това е времето, в което ще се убедите, че една минута е много време, в зависимост от това от коя страна на вратата се намирате.
 
Останалите правила прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase