Хю не се притеснява от възрастта си. Снимка: Reuters
fallback

Любовта не пита, тя просто идва. И e напълно вярно, че човек тотално оглупява... или поне така казват роднините и приятелите му, защото виждат разликите във визията, поведението или интелекта между партньорите в двойката. Силно дискутирана е разликата във възрастта – ако е шокираща и още повече, ако дамата е доста по-голяма от мъжа (тъй като обратното вече се счита за напълно приемливо).

Всяка възраст си има своя чар и предимства. Как стоят нещата в една връзка?!

Понякога разликата в годините (колкото и да е фрапантна) не е от значение в процеса на влюбване. Но пък има значение за успешното развитие на връзката. Така че, ако се срещате с партньор, който е по-малък или по-голям от вас, по-добре си изяснете някои неща, за да видите дали имате бъдеще с този човек или не.

1.На колко години сте днес?

Ако сте млади и не кроите планове за далечно бъдеще, сватби деца и т.н., няколко години разлика, без значение кой е по-големият, няма да се отразят на връзката ви. Ако обаче приближавате 40-те, търсите някого, с който да прекарате остатъка от живота си, а той е примерно прекалено млад и не смята да се впуска в ангажиращи изживявания – вече имате проблем.

Ако партньорът ви е доста по-зрял от вас – рискувате да се „състарите" преждевременно, потапяйки се в един по-улегнал и „пенсионерски" начин на живот. Помислете си колко от младостта си може да „жертвате", когато вместо да лудувате, ще гледате телевизия и ще стоите на вилата, плевейки цветята в градината.

2. Ако вие сте тийнейджър

Ако в момента сте в своите тийн години, не се захващайте с по-възрастен мъж от вас. Насладете се на младостта си и се дръжте като пубертет. Няма нужда да се преструвате на по-големи и зрели, колкото и да ви се иска да пораснете. Със сигурност след време ще съжалявате, че не сте имали емоциите на вашите съученици.

Мъжете знаят много добре как да впечатлят млади момичета и със сигурност не гледат на тях с идеята за сериозни отношения. Рискувате да загубите сърцето и ума си заради по-опитен партньор, което в последствие може да доведе до редица негативни развития. Ще дойде и вашето време, за да бъдете възрастни и освободени.

3.Емоционална зрялост

Емоционалната зрялост е един от основните проблеми при връзките, в които партньорите имат осезаема разлика във възрастта си. Единият копнее за уют и за стабилни отношения, другият – иска купони, живот и забавления. Тази ситуация може да се получи и във връзка, при която годините не се поставят под въпрос въобще (при набори или малка разлика в полза на жената).

По-младият във връзката обикновено е силно темпераментен и това може да съсипе бързо отношенията.

4. Навици и интереси

Не само емоционалният градус може да окаже негативно влияние в една връзка. Като цяло общите интереси, хобита и сходен начин на живот са ключови за една дълготрайна и успешна връзка.

Първото лесно се забелязва, но при второто има малки уловки. Докато не заживеете заедно с един мъж, няма как да се наясно с неговите навици... а те може да ви разочароват (същото важи и в обратен ред).

Хората с по-голяма възрастова разлика често имат коренно различни навици. От времето за ставане, здравословните закуски и ранното лягане... до почивките през уикендите, силата на шума и типа предавания и заведения за хранене, които посещавате.

В отношенията се правят компромиси и може част от тях да включват синхронизиране на тези различия, но няма как да се направи компромис с абсолютно всичко.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

tuzarya

преди 11 години

Някой тук искат да ме убедят, че секса с дърт човек е супер! Това е пълна глупост. Виж вида на Хю! Та кой знае колко са му збръчкани топките, а да не говорим, че със сигурност не му става! Подобна е ситуацията и при възрастните жени! Да не се лъжим - секса със старец или старица си е истинска гадост, ако разбира се не си е съпроводен с нещо финансово или е болестно състояние!

16

без виагра

преди 11 години

Има ли значение възрастта в любовтаДа, но може да не е фатално САМО ако разликата е подплатена със социално положение и банкова сметка ,защото без тях и най-голямата любов угасва,дори да сте на една възраст,защото освен сексуален ,човек има и социален живот.Цуни-гуни хубаво,ама като ти дойдат сметките и битовизмите - там с прегръдки и любов не се плаща,банките не ги признават за надеждни поръчители/гаранти,затова нека разграничим розово от сивото,защото този цвятне грее в дъгата,но е факт.

15

Анонимен

преди 11 години

При равни други условия, колкото повече остарява една жена, толкова повече мисълта за връзка с 10 и повече години по-възрастен от нея мъж, и се струва по-неприемлива и отблъскваща.

fallback