Снимка: sxc.hu

Повечето хора стават всяка сутрин, пет дни в седмицата, за да отидат на работа. Без заплатата, по-голямата част от населението не би било в състояние да поддържа начина си на живот. Въпреки че работата е от съществено значение за съществуването на повечето хора, тя може да се окаже и скъпо начинание.

Ако ходите с кола до службата, а тя не е близо – харчите пари за бензин, ако се движите с градския транспорт – давате средства за карти и билети, ако имате малки деца – наемате детегледачки или плащате такси в детски заведения, след като към тези разходи включите и парите, които давате за обеди с колегите и тези за да си купите подходящо за офиса облекло, сумата съвсем набъбва.

Ето и за какво харчим пари най-често.

Пътуване до работата. Ако местоположението на службата ви се намира далече от дома ви, то вие вече имате "дупка" в бюджета. Тя става още по-сериозна, ако използвате личния си автомобил, за да стигнете до офиса и наливате в него гориво със собствени средства. По-евтиният вариант е да ползвате обществения транспорт, но и там ще давате минимум по 2 лева на ден за превоз. Най-изгодно е да ходите на работа с колелото, стига да не ви е страх от трафика.

Грижа за децата. За работещите родители разноските по грижата за малките им деца се оказват сериозно перо в семейния бюджет. Дотолкова сериозно, че има майки, които дават половината от заплатата си на детегледачката. Скъп е и вариантът - частна забавачка. Най-евтина грижа за наследниците си ще получите в държавните детски ясли и градини, но пък в тях се влиза доста трудно. Всяко семейство с малко дете, което може да си позволи един от родителите да работи от дома си, поне няколко дни в седмицата, ще спести значителна сума пари.

Останалото прочетете в Тialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase