Снимка: outnow.ch
fallback

В днешно време на жените се плаща добре и много мъже се притесняват от факта, че заплатите им са по-ниски от тези на партньорките им. Те се тормозят от вина, че не са глава на домакинството и че хлябът бива изкарван от нежната половинка, което не се отразява добре на отношенията в двойката.

Масово не жените, а мъжете са тези, които се комлексират по този признак – много рядко тя се ядосва, когато изкарва по-малко от него, но в обратния случай - положението е страшно.

А дали тези притеснения са основателни в днешно време? Не може ли да свикнем с мисълта, че живеем в свят на равенство: икономическо, социално, правно и какво ли не още. Отдолу ви изброяваме няколко съвета как да превъзмогнете негативните си емоции, свързани с този факт, да анализирате връзката си и да спрете да се тормозите.

Глупаво е да отдавате прекалено значение на този проблем

Съвремието ни е такова, че в най-често срещания случай е необходимо в семейния бюджет да постъпва повече от един доход, за да може да се поддържа поносим стандарт. Дори и да не сте прахосници, които харчат за щяло и нещяло, животът на модерния човек е толкова скъп и му се налага да плаща за хиляди извънредни неща (битови нужди, храна, училища, детски градини, дрехи, застраховки, абонаменти и т.н. и т.н.), които не са съществували, когато вие или родителите ви сте растяли. Старият модел „тати носи, мама меси" не е съвсем приложим днес, за това се радвайте, че парите въобще ги има, а не се тюхкайте толкова кой ги изкарва.

Идеята, че мъжете трябва да издържат жените си е нечестна спрямо нежния пол

Преди няколко десетилетия жените изцяло са били зависими от мъжете си по финансовите въпроси. Това е било така и в случаите, в които мъжете не са били добре платени, не са имали работа или не са искали да имат такава. В тези времена жените (а и самите мъже) са били доста прецакани, защото не са могли да предприемат нищо сами, тъй като са били жени и семействата са преживявали доста тежки периоди по вина изцяло на съпрузите. Старата схема е несправедлива и за двата пола, така че се отпуснете и бъдете доволни, че времената са се променили.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Petur

преди 11 години

Жена ми изкарва повече пари от мен, но пък и аз не стоя без работа и се развивам, например наскоро се дипломирах в С.У., записал съм се на езиков курс, въобще старая се да раста и уча нищо че съм прехвърлил 40-те лазарника. Е какво да се комплексирам ли?

5

Анонимен

преди 11 години

Аз съм на принципа: важно е да те обича, пък нищо, че е богата! :)

4

В коментар 3 писах

преди 11 години

за калпавия колега.Още от студенти се знаем.Тогава той завъртя главата на грозничко момиче,но дъщеря на голям шеф и направи всичко възможно да я "забремени".На тъста си дължи дори и назначението в нашата фирма.После го спипаха,че изневерява.Беше се разпасал сато Ив.Славков по татово време- опитваше се да ни изнудва да поемем част и от неговата работа в службата.Когато го изрита тъстът му, се върна с подвита опашка в гарсониерката на родителите си в "Дружба".Сега направо си казва:"Търся богата"

fallback