Снимка: sxc.hu

Влюбването може да ви накара да ликувате отвътре, но да се запуснете отвън. Заради половинката пропускате тренировките си редвоно, покрай срещите ви по заведения, започвате да хапвате по-обилно и скоро докато се усетите ще изпънете дрехите по шевовете. Ето и няколко начина как да се опитате да предотвратите този почти неизбежен процес.

"Когато се чувстваме комфортно в една връзка, ние започваме да си създаваме нови навици, които не винаги са добри за нас", казва Ейми Горин, доктор по психология в Университета в Кънектикът. Тя е идентифицирала пет вида поведение, които могат да доведат до сериозното ни напълняване, след като открием нашата половинка. Не се притеснявайте – има как да не го правим.

Храните се навън почти всеки ден

Когато сте необвързани, вие сте склонни към по-здравословен начин на хранене и по-често хапвате у дома. Но когато започнете връзка, броенето на калории замира и се наслаждавате на всяка вечеря, дори да тя е във верига за бързо хранене, стига да сте в компанията на любимия. Това е пагубно за вашата талия.

Ключът - хранете се у дома

Да си готвите заедно може да бъде много интимно преживяване. Освен това, можете да контролирате мазнините и калориите, които ще погълнете, като избирате по-здравословни съставки за вашите ястия. Жените често гладуват през деня, но когато излезат вечер с любимия, се нахвърлят върху храната. Ако сте в хубаво заведение няма да можете да вечеряте само кофичка обезмаслено кисело мляко и парче плод.

Не ставате от леглото

Или от дивана. Или от където и да било, но така и не стигате до фитнеса. Проучване от миналата година доказва, че двойките, които живеят заедно от две или повече години са по-малко активни физически, а жените са по-затлъстели. Това се случва, защото дамите предпочитат да прекарват повечето си свободно време с половинката си и занемаряват така нареченото си „лично време".

Ключът - запалете и половинката си по спорта

Друго проучване доказва, че жените, които спортуват в компанията на партньорите си, отслабват повече от тези, които ходят на фитнес сами. Когато двойките правят нещо заедно, е по-вероятно те да се запалят и да го превърнат в свой ритуал като взаимно си действат мотивиращо.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase