Снимка: Reuters

Публично известен факт, доказан от статистиката, е, че почти половината бракове у нас завършват с развод. Тази тенденция неминуемо води до въпроса какъв е смисълът на брака днес и сега, в XXI век.

Ето няколко предположения защо хората все още искат да се обвържат публично, законно, пред държавата и Бога:

Признават връзката и ангажимента си
 
За голяма част от хората, решили се на стъпката брак, е важно да засвидетелстват любовта си към другия пред всички. Друг е въпросът, че когато обичаш някого, подписът не би трябвало да има значение, но все пак показва желание за ангажимент и отговорност.
 
Обет за моногамност
 
Повечето хора наистина вярват, че бракът ще ги защити от изневяра или че поне половинката им сериозно ще се замисли, преди да скочи в нечие чуждо легло.
 
Страх от общественото мнение
 
Предразсъдъците в обществото често притискат двойките към тази най-важна и сериозна стъпка – бракът. Много от бъдещите младоженци се страхуват от коментарите на близки и роднини, които осъждат безбрачното съжителство.
 
Децата
 
Все още битува вярването, че децата трябва да се отглеждат в семейство, в което мама и татко са се врекли един на друг, скрепили са съюза си със „свещения“ подпис в съвета. Истината обаче е, че децата имат нужда най-вече от любовта и грижата на своите родители.

Доверие в брачната институция
 
Вярата в брака и вечната любов е присъща на характера на романтичните хора. И това е основната причина, която ги тласка към узаконяване на връзката им, в което няма нищо лошо, разбира се. Стига наистина да продължи завинаги.

Още интересна информация и полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase