52

123

преди 12 години

Не искам нито сватба,нито брак нито семейство,още по-малко деца! Искам да си *** насам натам,да си живея сам или с неква жена,за да ми слугува и да я *** и да си живея живота..да обикалям публичните домове и да пия по заведенията! Аз съм бохем,мразещ да работи и искащ да живее като пич! Който иска да си прави деца и семейство,но да не е тук, в тоя БГ ***!

51

Анонимен

преди 12 години

Някои хора тук бъркат брак със сватба. Различни неща са, и всяко може без другото. Мога да се подпиша без да вдигам банкети. А може облечена в бяло да опъна голяма софра и да ме отразят всички родни медии, но да не се подпиша както направиха едни родни "звезди". :)

50

Анонимен

преди 12 години

Oх, какви ги има само! Добре е да се женят, защото има много нагли роднини. Особено, ако не са свикнали детето или брата или сестрата да са женени. Леле-мале, тези после са най-големи съсипници на семействата на близките си и всичко е заради лична изгода на въпросните роднини. Грубо, но е факт.

49

Един Българин

преди 12 години

51, прав си, но финансовите въпроси ли са най-важното, което трябва да ти определя ритъма на живот и решенията? Ако си мъж/жена на място ще си защитаваш интересите и никой (дори и спътника в живота) няма да ти се бърка в твоите решения. Съгласуваш общите неща (но това и при съжителство е също толкова важно), но твоите лични нито тъщи,свекърви, жени, деца никой не може да ти се меси!

48

Един Българин

преди 12 години

44 и така да е, решавайки да създадеш семейство се предполага,че и да залиташ основно ще държиш на него.Кофти е да се работи по проекти и да пътуваш.Това за съжаление е съдбата на много хора, но същото това не се цени особено от хората с възможности.Колкото до "алчни свекърви" и защита на деца това са смешки от хора, които не създават респект от себе си и не могат да се борят за себе си и ближните си.Аз лично нямам още 3г, но е скоро и за сега не мисля да се развеждам, а за деца.Успех на всички!

47

!

преди 12 години

финансовите въпроси са много по-прости при хора без брак. там свекърви няма. нито тъщи. има двама човека, които живеят заедно, защото имат нужда от това, защото се обичат и уважават пространството на другия. децата са спокойни и виждат щастливи родители. ако настъпи разрив, не чакаш някой съдия да ти каже "вече си свободен", нито пък раждаш дете, за да заздравиш брака, който вече е пропукан.

46

Чорбаджия

преди 12 години

Абе то е ясно защо хората сключват брак, но не е ясно защо почти всички се развеждат до 3 г. след това.

45

?

преди 12 години

Чудех се кога ли някой ще възроди думата "***"?! Е, намери си 38 се сети за българския тълковен речник. Срамувам се, че има такава дума. Детето е дар Божи. Дали е заченато или родено в брак би трябвало да бъде без значение за нормалния човек. Истината е, че ние хората сме зли, затова сме и измислили подобни думи. Защото, ако на майката не й пука, че е родила дете без брак, няма как да я уязвиш, но можеш да убиеш една невинна душа, като я наречеш ***. Брак или конкубинат-въпрос на избор.

44

Анонимен

преди 12 години

АЛА-БАЛА

43

Анонимен

преди 12 години

"Страхът от изневяра те засилва към олтара"?! Че ти щом още преди да сключиш брак нямаш вяра на партньора си и мислиш, че може да ти изневери, тогава какво правим след 10 години? Ако някой си мисли, че като сложиш пръстен на ръката на другия това ще го/я спре да изневери ако го иска много, ама много се лъже. И сто обеда да дадеш, ако си решил да ги нарушиш нищо няма да те спре.

42

до 43

преди 12 години

МУХАХАХАХАХАХАХАА

41

Анонимен

преди 12 години

Ами на никоя жена не й е приятно роднините на мъжът й да искат от него пари, а когато тя, жената му поиска той все няма за нея и за децата.А още по-грозно е, когато майка му започне да следси как се облича жена му и какво си купува. Недай си боже да охарчи синът й и за нея да не остане. Направо не понасям такива в..а.м.п.и.р.к.и. От тази гледна точка бракът подсигурява някаква защита на децата в това семейство.

40

Анонимен

преди 12 години

Хора живеем в 21 век, не в 18. Днес всичко се променя бясна скорост. Преди 200 години хората рядко са напускали родното село и едва ли не от деца са знаели кой за коя ще се ожени и какъв ще е животът им. Днес имаме 1000 възможности. Пътуване, срещаме нови хора, за 10 години сменяме работата, жилището, града, че и държавата, съответно и интересите и ценостите ни се променят. Днес ценим едни качества, утре други. За това и е трудно да останем с един човек 50 години. Трябва да се помисли за това.

39

до 41

преди 12 години

За разлика от някои ....

38

Анонимен

преди 12 години

Познавам един мъж, на който децата и жена му са все на границата на безпаричието, а майка му дойде в къщата му и започва да държи сметка какво се дава за семейството му, но когато взима от него за себе си и за кака му - винаги го прави тайно и винаги гледа финансите му да вървят към тях. Грозна работа!

37

do 40

преди 12 години

Ама ти си мислела.....

36

Алчна свекърва

преди 12 години

Мислех, че жените се омъжват.

35

Анонимен

преди 12 години

Eдинствената причина една жена да се ожени е да защити себе си и децата от алчни свекърви и роднини на половинката й, които безсърдечно нахлуват в личното й пространство и се държат като господари на домът й и семейните финанси. Не че това ги спира по-напористите,но може да ги спреш със законови методи.

34

Дрън - дрън

преди 12 години

за 1: ритуалите имат огромно значение в човешкото общество и винаги ще имат независимо от промените във формата;за 2: без коментар, тъпо е;за 3: всеки родител иска сигурност за детето си и това е основния мотив да се настоява за обвързване;за 4: не знам каква е истината, но в БТР още не е променено определението за думата "***";за 5: без коментар.

33

nady

преди 12 години

Не разбирам защо целият тон на статията е с лек пренебрежителен тон към институцията на брака. Наречете ме консервативна - не виждам по-добра атмосфера за дете от женени родители, които се обичат. Откога е едва ли не "демоде" да се вречеш във вярност?