Снимка: sxc.hu
fallback

За да се радвате на професионален успех е необходимо да имате уменията, знанията и качествата, които се изискват, за да постигате добри резултати, но и нещо много важно – да излъчвате професионализъм. Последното има значение за начина, по който ви възприемат колегите и мениджърите, за да ви имат доверие, но и за вашата собствена увереност в себе си.

Ето някои идеи за това как да изградите имидж на професионалист:

Внимавайте какво поствате в социалните мрежи и пред кого

Не позволявайте профила ви в Twitter и Facebook да подкопава вашия имидж. Ако чувствате, че имате нужда от това лично пространство в Интернет, в което да споделяте свободно какво ви харесва и дразни, тогава се въздържайте от добавяне на хора, с които имате професионални отношения. Ако пък за вас е важно да създавате нови контакти – и лични и професионални чрез социалните мрежи, тогава внимателно избирайте какво ще поствате. Може да бъдете негативно оценен на база имиджа, който създавате в тези мрежи и дори и да не разберете за това. Обратната връзка вероятно няма да бъде изказана с думи, но може и да пропуснете възможността за повишение.

Не се отнасяйте снизходително или с неуважение към колегите с по-ниска квалификация

Ако гледате с пренебрежение на тези, които са се изкачили на по-висока позиция, защото е трябвало да се доказват във времето заради по-ниската си квалифицираност и очаквате заради вашите дипломи да спечелите доверие и високи позиции без да се доказвате, може да останете разочарован, а и да си спечелите лоша слава заради арогантността си.

Имайте план за развитието си

Когато имате план какво бихте искали да постигнете за определен период от време, ще ви е много по-лесно да преценявате какви квалификации, умения или контакти са ви необходими, за да стигнете до желаното място. Можете да се развивате и да вървите напред и без план, но с него ще имате по-добър фокус върху професионалния си път.

Бъдете с правилните хора

Ако прекарвате повече време с колеги или висшестоящи, които вече са изградили много добър имидж, не само, че ще можете да научите нещо ценно от тях, но и ще бъдете асоциирани с техния образ и ще печелите доверие дори само заради факта, че сте в близкото им обръжение.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Чобанин

преди 12 години

Не знам какъв имидж , ама Тая бих я изпомпал .......

13

Shark

преди 12 години

Според тази статия има две основни неща за да имаш добра кариера - профила ти във Facebook и с кого си лягаш, т.е. дали си лягаш с правилния човек. Тава за квалификациите е ала-бала, лично познавам доста кухи ***, които са на добри службици. Как ли??? Сигурно поскат правлините постове във Facebook но също пускат и на правилните хора.

12

Анонимен

преди 12 години

Правилните хора-тинтири минтири.Всички са правилните хора стига да имаш пари.Ако нямаш пари по какъв начин ще станеш нужен на хора които печелят по 150 000 лева седмично?Единя е ако искат да правят секс с теб а другия е ако искат да те ползват за някаква измама.Иначе за кво си им кажете ми?Все едно да отида в някакво *** гето и да изграждам близки отношения с сополивите *** ***.Ето това е разликата между доходите на шефа и мойте доходи.Сега да преминем на Ким и Николета как са днес

fallback