Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Двама българи от Болградски район загинаха на фронта в последните няколко дни. Това се съобщава на сайта на Болградската районна военна администрация.

Тридесет и деветгодишният Сергей Дачев от град Болград е загинал на 6 септември в Харковска област. Той служи като войник в Държавната гранична служба на Украйна. Датата на погребението ще бъде обявена допълнително, посочва се в информацията на Болградската администрация, цитирана от БТА.

На 10 септември почина и Михаил Боев, който се е намирал в болница, след като беше тежко ранен. Михаил Боев е от град Арциз и е роден през 1975 г. В украинската армия е мобилизиран в 110 оперативна механизирана бригада като механик и управляващ танк.

От Болградската районна военна администрация поднасят съболезнования на семействата на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

200

ЗАЩО

преди 6 дни

не кажете за НАСИЛСТВЕНАТА МОБИЛИЗАЦИЯ на етническите НЕукраинци????Е какви да загинат,те укрите дезертираха и избягаха,изоставяки МИЛАТА си осссрайна,а под дулата-метода на съветските ченгяри всички останали отиват на смърт!

199

Анонимен

преди 6 дни

Изпратете всички безполезни, излишно неужни никому тия уж доктори, хидроинжинери, философи,деребеи и лекари и атомни физици и джевдети, там

198

Анонимен

преди 6 дни

А колко българи загинаха за СССР след "Освобождението" на девети септември 44. Съюзът продължи още една година със съвсем безсмислен фронт срещу нацистите в Чехия и Унгария до 45, в който загинаха поне 10 хиляди български и югославски партизани

fallback