Снимка: БГНЕС/ EPA

Организацията на обединените нации отдели 100 милиона долара, за да подпомогне справянето с 10 хуманитарни кризи в Африка, Северна и Южна Америка, Азия и Близкия изток, за преодоляването на което досега нямаше достатъчно средства, пише Reuters, позовавайки се на изявление на ООН.

Повече от една трета от това финансиране ще отиде за операции за подпомагане в Йемен (20 милиона долара) и Етиопия (15 милиона долара), където хората се борят с глад, разселване, болести и климатични бедствия, каза говорител по време на редовен брифинг.

Други страни, които ще се възползват от финансирането, включват Мианмар (12 милиона долара), Мали (11 милиона долара), Буркина Фасо (10 милиона долара), Хаити (9 милиона долара), Камерун (7 милиона долара) и Мозамбик (7 милиона долара), както и El Засегнати от Нино Бурунди (5 милиона долара) и Малави (4 милиона долара).

„Спешно се нуждаем от повишено и устойчиво внимание на донорите към тези недостатъчно финансирани кризи“, каза служителят на хуманитарната агенция на ООН OCHA Джойс Мсуя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase