Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Министерството на отбраната в Москва заяви, че руската армия е поела контрол върху село Лисичное в източната украинска Донецка област, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че не може да потвърди по независим път тази информация.  

Същевременно руските сили продължават нападенията си в Донбас и отново се опитаха да пробият украинските позиции около Торецк и Покровск, съобщи тази вечер генералният щаб на украинската армия, цитиран от ДПА.

Русия нанесе десетина въздушни удара в района на Торецк, а край Покровск се водят тежки сражения. През деня бяха извършени общо около 25 настъпления на руски части, повечето от които бяха разгромени, се казва още в изявлението на украинската армия.

Агенция ДПА отбелязва, че не е потвърдила информацията чрез независим източник.  

Що се отнася до контраофанзивата в руската Курска област генералният щаб на украинската армия каза единствено, че руски изтребители и артилерия се опитват да атакуват позициите на украинската армия близо до Суми в Източна Украйна. В изявлението не се оповестяват подробности от хода на военните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Хмм

преди 1 месец

Повечето за отблъснати. А, кои не са отблъснати. В Кусрска област е ясно, какво става. Лов на украинци. Няма да се учудя, ако, освен жадни за слава и пари чеченци, и ловците не са тръгнали с АТВ-та да преследва разпръснатите групички. Някои ще се измъкнат, но, много малко. Нямат тежки оръжия, нямат гориво, нямат средства за блокиране на дронове. Дронът ги засича и почва ловът. Това, което измисли Зеленски и шафа на неговото Гестапо, почва да прилича на самоубийствена атака.

94

Христо Христов

преди 1 месец

Успех на руснаците и в Торецк и Покровск и Часов Яр! И по-малко жертви! ПП. Дано всички вербувани от Макрон наемници поемат още днес към Париж като груз 300.

93

До 98

преди 1 месец

Не е нужно да съм стъпвал там бе просяк достатъчно е да виждам тук, какво правят украинските просяци от най-бедната държава в Европа или ти си мислиш,че като си без мозък всички са като теб

fallback