Снимка: Pixabay
fallback

Популярният гръцки остров Санторини се присъединява към Венеция и Барселона в оплакването си от многото туристи, които го посещават. Стига се дори до това кметът на острова да постави местните “под карантина” и ги посъветва да останат по домовете си. Причината - очаква се няколко круизни кораба с над 17 хиляди туристи.

Островът вече е приел хиляди туристи, като хотелите и вилите са заети до края на октомври. Постоянните жители са около 15 хиляди, а повече от 2 милиона души посещават годишно Санторини, допълва БНР.

Част от негативните ефекти е прекалената употреба на ток, проблеми с питейната вода и постоянното рушене на бреговете. Премиерът Мицотакис пое ангажимент от следващия сезон да се ограничи броят на туристите по островите.

От Европейския парламент заявиха, че пренасищането с туристи има и негативни страни за гръцката икономика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 месец

Пищят зелените, другите после ще пищят, защото приходи няма да имат.

15

Анонимен

преди 1 месец

Много са ми смешни всички. След като толкова пищят да затварят хотелите, да спират полетите и круизите и са готови. Всичкия вой е за да сложат още някоя такса за нещо си. На 2 млн. туристи по 5-10 евро си става симпатична сума. Санторини като го видиш веднъж повече не ти трябва да ходиш там, не е нещо уау, а залеза дето толкова го рекламират си е красиво като на всяко едно място.

14

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 10 Явно не си обикалял навсякъде. Личи ти. Въздухар...

fallback