Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Президентът Володимир Зеленски внесе във Върховната рада на Украйна законопроекти за удължаване на военното положение и за обща мобилизация в армията, предаде Укринформ, като се позова на уебсайта на украинския парламент.

Според депутата Ярослав Железняк комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване ще разгледа двата законопроекта още днес, преди да бъдат гласувани в парламента.

"Сега са в комисията, а днес Върховната рада ще ги одобри на заседанието си. Срокът на действие е от 12 август, за 90 дни, т. е. до 9 ноември. Това ще бъде 12-ото гласуване по тези въпроси", написа Железняк в "Телеграм".

Върховната рада прие на 8 май законите за одобряване указите на президента за удължаването на военното положение и общата мобилизация в Украйна от 14 май за срок от 90 дни, т. е. до 11 август 2024 г., отбелязва Укринформ./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Калбо

преди 1 месец

Западните медии бяха писали че зеленски има един милиард и 200 милиона в коста-рикантска банка какво му пука че умират украинците той нали си има парички после ще избяга някъде ще си направят пластични операции и това е А простите украинци да умират Той може би е натрупал много повече пари

84

Анонимен

преди 1 месец

Жалко че ще загинат и невинни момчета и момичета нямащи нищо общо с азов. А той за кожицата си трепери. Подозирам че може да има тайно споразумение с путин. Иначе до сега да му гостувал ескандер през задния вход.

83

Анонимен

преди 1 месец

Ако клоунът имаше нещо в главата, а не само мерак за изяви, без значение какви, нищо нямаше да има, който и да го искаше отвън. Един политик щеше да си защити и опази страната и народа си, не да ги хвърля във военен конфликт, да я разуши и народът му да плъзне по целия свят, а който не успял да изчезне навреме, да загива на фронта. Ама той е клоун, артист, нищо че е петоразреден, слава му трябва и известност. Е, постигна ги, макар и съмнителна слава, но пък известен и мразен от свестните хора.

fallback