Снимка БГНЕС
fallback

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп и украинският президент Володимир Зеленски имат насрочен за днес телефонен разговор, съобщи телевизия Си Ен Ен, цитирана от Ройтерс.

Американската медия не даде подробности, съобщи БТА.

Това би бил първият телефонен разговор между двамата след края на президентския мандат на Тръмп през 2021 г., отбелязва Ройтерс.

Той ще се състои на фона на опасенията на Украйна и нейните съюзници, че предишният президент на САЩ може да спре военната помощ за нападнатата от Русия страна, ако се върне в Белия дом.

Сегашният американски президент Джо Байдън е твърд поддръжник на Киев, който получи от началото на войната военна помощ за десетки милиарди долари от Вашингтон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Руси

преди 1 месец

Според вас тук коментиращи кога изобщо ще се възстанови тази държава ,колко още пари ще иска да сгъне този артист ? Ако до сега са наляли един трилион ,за възстановяване ще искат още толкова и тогава вече корупцията ще е в най-висшата си форма. Да не говорим ,че се провали като президент като милион войници и цивилни дадоха фира да подпомагат режима му. Дори децата знаеха ,че Украйна няма шанс ,само АйТитата вярваха в победата. Коментари по темата моля..

21

Анонимен

преди 1 месец

САЩ Нато ЕК или пази боже украйна помогнаха ли за пожарите в България От умрял писмо да чакаш.

20

Анонимен

преди 1 месец

Зеленски ще му покаже детската болница в Харков, но оня няма да се впечатли!

fallback