Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Полската полиция обяви за издирване бившия сенатор Валдемар Бонковски, членувал навремето в предишната управляваща партия „Право и справедливост“, който е осъден на три месеца затвор. Политикът не се е явил да излежи присъдата си, затова съдът е издал заповед за арест. На страницата в интернет на полската полиция е публикувана негова биография със снимка, съобщи телевизионният канал „Полсат“.

„Заповедта за арест е валидна в цялата страна, което означава, че полицията трябва да намери и задържи Бонковски и да го отведе в най-близкия арест“, заяви Мариуш Казмерчак, представител на окръжния съд в Гданск.

През април Бонковски беше окончателно осъден на 3 месеца затвор и на една година общественополезен труд за малтретиране на куче, извършено с особена жестокост и довело до смъртта на животното. През март 2021 г. бившият сенатор беше сниман от свидетели как влачи куче с въже зад автомобила си.

Валдемар Бонковски е известен местен политик в северното Поморско воеводство. На парламентарните избори през 2015 г. той спечели сенаторско място като кандидат на „Право и справедливост“. През февруари 2018 г. след поредица от скандални публикации в социалните медии председателят на партията Ярослав Качински го лиши от членство. След това на изборите през 2019 г. Бонковски стана независим сенатор.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 дни

не са много наред поляците, при тях жените нямат права, не могат да направят аборт дори да са изнасилени, та за животни какво отношение да имат

8

Анонимен

преди 4 дни

тоя не е човек, само психопат може да мъчи животинка така, ама и нашия крум зарков и той много "обича" котки

7

Анонимен

преди 4 дни

"на границата на Белорусия откъм ЕС са съсредоточени 10 батальонно-тактически отановски групи с обща численост 20 000" - малко по- на изток руснаците разкъсаха укро-отбраната на Торецк и стремително навлизат в съседния Нью-Йорк.

fallback