Снимка: БГНЕС
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун постави началото на ключова среща на управляващата партия на страната, съобщи днес държавната медия КЦТА. Това става малко повече от седмица след като Пхенян и Москва сключиха пакт за военна отбрана, който предизвика тревога у САЩ, предаде Ройтерс.

На свиканото снощи Десето пленарно заседание на Осмия централен комитет на Корейската трудова партия бяха одобрени пет точки от дневния ред, се казва в публикувано от КЦТА изявление.

Заседанието беше председателствано от Ким, за да "направи преглед на работата, извършена през първата половина на годината и да вземе решение по редица важни непосредствено възникнали въпроси", се казва още в изявлението.

На 19 юни Северна Корея и Русия възобновиха споразумение, сключено по време на Студената война, след като лидерите им се срещнаха в Пхенян, и се договориха да си предоставят военна помощ, ако някога бъдат нападнати, припомня Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 дни

Другарят Ким е обещал на другаря Путин да изпрати 140 хиляди войници пушечно месо с по 800 долара заплата. От тия 800 долара по 100 ще са войника останалите 700 за другаря Ким.

17

Анонимен

преди 3 дни

Мечока обикаля кого да лапне. В момента се е насочил към Кимчето. А то наивното радва ли се радва!

16

9876543

преди 3 дни

С Корея и България са били с по 7 милиона население 50-те години . Сега ние сме 5-6 м. С Корея 50 м. Кой е гладувал ? :)

fallback