Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Южната част на Одеска област, така наречената Бесарабия, е атакувана с дронове откъм Черно море. Сирените бяха задействани в 22:48 ч. снощи.

"Дроновете се движат на юг в областта - в Болградски, Белгородднестровски и Измаилски район", съобщи кметът на Одеса Генадий Труханов в приложението "Телеграм".

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в споменатите райони - Болградски, Измаилски и Белгородднестровски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 3 дни

и първото "освобождение" им е било такова, задунайска губерния са ни наричали защото са се надявали да им станем подчинени и така да стъпят на балканите. Били са против Съединението. Тея работи комунистическата ти кратунка едва ли ще ги вдене.

25

никакви братушки

преди 3 дни

никакви братушки не са руснаците, русия никога не е действала в интереса на България и българския народ. Гледайте филма "Второто Освобождение", базиран изцяло на собствените документи и вътрешна комуникация на комунистите, има го в ютуб - и ще разберете.

24

Анонимен

преди 3 дни

А в БГ трябва да се избият и боклиците от ДС!

fallback