Снимка: БГНЕС/ЕРА

Младеж на 19-години беше задържан вчера в Париж и обвинен, че заедно с друг младеж, който е непълнолетен и срещу когото вече се води съдебно производство, "са планирали да извършат нападение, насочено по-специално срещу еврейски обекти", заяви френски съдебен източник, цитиран от Франс прес.

Задържаният вчера младеж е обвинен в терористичен заговор за подготовка на престъпления срещу личността, придобиване и притежаване на оръжие във връзка с терористично нападение, заяви съдебният източник, потвърждавайки информация на телевизия Бе Еф Ем, без да дава повече подробности за евентуалните мишени на арестуваните.

На непълнолетния младеж е било "повдигнато обвинение и е бил оставен в предварителния арест на 13 юни".

Двамата заподозрени, които живеят в района на Париж и "са имали връзки чрез социалните мрежи, са обвинени, че са планирали да извършат нападение, насочено по-специално срещу еврейски обекти", каза същият източник, без да дава повече подробности за характера на подготвяното нападение.

"Разследванията, които ще продължат като част от съдебната процедура", започната от Националната антитерористична прокуратура "ще имат за цел по-специално да се изясни естеството на плана", добави източникът.

Не се съобщават подробности за самоличността на двамата младежи, нито за начина, по който те са били разкрити, посочва АФП./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase