Снимка: БГНЕС

Германия стартира по перфектен начин домашното Евро 2024. Бундестимът прегази с 5:1 Шотландия в първия мач от турнира, игран на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман изиграха невероятно първо полувреме, в което тотално надиграха своя противник и изковаха заслужена класическа преднина.

Флориан Вирц откри резултата в десетата минута, а малко след това Джамал Мусиала завърши атрактивно бърза акция на своите. В края на първото полувреме Кай Хаверц вкара от дузпа, а малко преди това Портиъс беше изгонен с директен червен картон за грубото си нарушение срещу капитана на Маншафта Илкай Гюндоган.

Темпото след паузата очаквано не беше толкова високо, но пък влезлият като резерва Никлас Фюлкруг реализира зрелищен гол в 68-ата минута. В 87-ата минута Антонио Рюдигер си заби автогол, но в 93-ата минута Емре Джан оформи крайното 5:1 с шут от дистанция.

Така Германия стартира ударно домашния шампионат и без съмнение вече е сред големите фаворити за спечелване на титлата. Утре е двубоят между другите два отбора в групата –Унгария и Швейцария.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase