Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Администрацията на американския президент Джо Байдън даде да се разбере на Израел, че САЩ не вярват, че "ограничена война“ в Ливан или "малка регионална война“ са реалистични опции, тъй като би било трудно да се предотврати разширяването им, съобщава "Джерузалем пост".

Вашингтон предупредил за сценарий, при който Ливан ще бъде наводнен с терористи от проирански милиции, идващи от Сирия, Ирак и дори Йемен.

Администрацията на Байдън съветва Израел през последните седмици срещу идеята за възможност от провеждане на "ограничена война“ в Ливан и предупреди, че подобен ход може да накара Иран да се намеси – това казаха двама висши американски служители и израелски служител, информирани за разговорите.

"Джерузалем пост" припомня, че в сряда говорителят на Държавния департамент Матю Милър каза, че САЩ остават "дълбоко загрижени за риска от ескалация по границата между Израел и Ливан".

"Ангажирани сме с интензивни дипломатически разговори и интензивни дипломатически преговори, за да се опитаме да предотвратим ескалирането на този конфликт извън контрол“, каза той. Милър добави: "Израел твърдеше пред нас в лични разговори от дълго време – и те казаха това и публично – че предпочитаното от тях решение на този конфликт е дипломатическо"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До Анти-семита 8

преди 4 месеца

Анти-семитът 8, показал дяволската си извратена безбожна безчовечна садистична престъпна незаконна неморална същност на всички антисемити като нацисти, комунисти, ислямисти и др. корумпирани, измамни извратени незаконни дяволски злодеи престъпници срещу човечеството, които идват само да ограбят, заколят и погубят с измами и терор като Палестинските джихадистки сега, но горко им вечно ще горят в ада проклети всички злодеи, от които антисемитите са най-зли напълно обсебени от дявола врагове на Бог

10

Протерорист=терорист

преди 4 месеца

Администрацията на Байдън докога ще лицемерства играе измамен про-терористичен антисемитски безумен театър, след като Израел отдавна води война над 7 фронта и повечето организирани от престъпният джихадистки режим на Иран, Ливан, Турция, Йемен, ПА Хамас, Ирак, Джихад, ИДИЛ Хизбола ООН ЕС UNRWA ICJ ICC и др. протерористи незаконно легализиращи, финансиращи, инфилтриращи въоръжаващи ислямските джихадисти окупатори лъжливо нар.Палестинци с милиони подкупи, тирове с провизии, нелегална окупация

9

АзъКанъАзъ7112136860

преди 4 месеца

Черно на бяло.Няколко пъти се даде шанс на педофилите палестинци да приемат примирие. Факт! Последният път бе според оценката за примирие на САЩ. Факт! Вместо примирието да бъде прието от Хамас,същите само загатнаха,че ще го приемат,а после оставиха света в недоумение и отвращение от бавенето на време. Какво доказва това? Доказва,че палестинците са първопротивниците за създаване на държава Палестина .Защото Държава означава международен контрол , но мафията не обича да бъде контролирана.

fallback