Снимка: БГНЕС/ЕРА

Владимир Путин заяви, че "Москва ще помогне за подобряване на ситуацията на Балканите". Това стана след среща на руския президент с президента на босненския ентитет Република Сръбска Милорад Додик, който участва в Петербургския икономически форум.

Руският държавен глава каза, че позицията на станата му по отношение на Дейтънското мирно споразумение остава непроменена.

„Знаете нашата позиция по Дейтънските споразумения, тя е непроменена: само тези правомощия, които са записани в тези международни правни документи, са в основата не просто да поддържаме ситуацията, но и да я развиваме и укрепваме по всякакъв начин“, каза Путин на Додик.

Президентът на Русия каза, че е много доволен от участието на Додик във Форума.

„Разбира се, общите обеми на търговско-икономическата дейност, както отбелязваме, в областта на икономическото развитие все още са скромни, но тази година виждаме забележимо възстановяване в сравнение с миналата и това е добър знак“, отбеляза Путин.

Той също така благодари на президента на Република Сръбска за действията му „в духовната сфера и в сферата на подкрепа на двустранните отношения чрез Министерството на външните работи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase