Снимка: Xavier Espinosa от Pixabay

Мексико има въможност и желание да изнася с 20% повече от текилата си за Русия, а в замяна иска да увеличи доставките на кафе и мескал. Това заяви пред ТАСС Карлос Барера Ромеро, вицепрезидент на Националната палата на преработващата промишленост по време на Международния икономически форум, който се проведе в Санкт Петербург.

"В момента доставяме в Русия по-малки обеми кафе и текила, отколкото можем и бихме желали, а икономическите възможности са впечатляващи. Можем да изнасяме за Русия минимум 20 на сто от текилата, която произвеждаме", заяви Ромеро. По думите му търсенето на тези стоки в Русия е "много много голямо”, съобщава БТА.

Ромеро допълни, че САЩ си остава основен търговски партньор на Мексико, но въпреки това не бива да се ограничават в партньорство само с една страна. Той посочи, че над половината от мексиканската текила се реализира на американския пазар.

ТАСС допълва, че следващата седмица Ромера ще обсъжда доставките на текила и мескал за Русия с руски представители, тъй като мексиканската страна има много въпроси, свързани с регулацията на доставките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase