Снимка БГНЕС
fallback

Палестинското президентство и "Хамас" обвиниха Израел, че е извършил "клане", като е атакувал център за разселени лица край Рафах, в южната част на Ивицата Газа, а израелската армия заяви, че е ударила комплекс, в който са действали "важни терористи", предаде Франс прес.

"Това зверско клане, извършено от израелските окупационни сили, е в разрез с всички международни резолюции", се казва в изявление на палестинското президентство, обвиняващо Израел, че "умишлено е избрал за цел" агера за разселени лица "Баркасат", управляван от Агенцията на ООН за палестинските бежанци на северозапад от Рафах, съобщи БТА.

Според властите на ислямистката групировка "Хамас", която управлява ивицата Газа, при бомбардировката са загинали най-малко 35 души, а десетки други са били ранени.

От своя страна израелската армия заяви, че един от нейните самолети е "нанесъл удар по комплекс на "Хамас" в Рафах, където са действали важни терористи", включително двама от лидерите на движението на Западния бряг - Ясин Рабия и Халед Нагар.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Soso

преди 4 седмици

Израел копие като Хитлер, Израел винаги говори една същи думи Хамас Хамас Хамас

14

Анонимен

преди 4 седмици

ЕС и сащ правят на слепи и глухи за безчинствата в Израел ,но за Украйна Путин е виновен )))

13

ДРЪН ДРЪН

преди 4 седмици

КАТО ГЛЕДАМ КОМЕНТАРИТЕ, НЕКА И АЗ ДА КАЗЖА БРАВО ИЗРАЕЛ, ОЧАКВАМЕ ВИ ДА ДОЙДИТЕ В БЪЛГАРИЯ НА БОРБА С ТЕРОРА, С ХОРАТА ЗАД КОМЕНТАРИТЕ.НЕКА ПОЛУЧАТ ОЩЕ ЗЕМЯ, ТЪЙ КАТО КОРЕНИТЕ НА СВЕТИТЕ ЗЕМИ ДОСТИГАТ И ДО ТУК. ГРЯХ Е ДА ЛИШИМ ИЗРАЕЛЦИТЕ ОТ ТОВА, А И ЗЕМАЯТА Е ПО ВАЖНА ОТ ЧОВЕШКИЯТ ЖИЖОТ, И КАТО ГЛЕДАМ КОМЕНТАРИРТЕ, ВСИЧКИ СА ГОТОВИ ЗА ТУЙ.

fallback