Снимка: архив, БГНЕС
fallback

24-часова стачка се провежда днес в Гърция. Протестират служителите в държавния сектор срещу високите цени и данъци и ниските заплати.

Блокиран е транспортът. Стачката засегна силно обществения транспорт, предаде кореспондентът на БНР.

Железничарите спряха влаковете с искане за по-добро финансиране на железопътната мрежа, за да се гарантира сигурност на пътниците.

С почасово спиране на работа е градския транспорт.

В протести са учителите в средното образование. Затворени остават детските градини.

Лекарите в държавните болници приемат само спешни случаи с искане за премахване на операциите срещу заплащане. Работещите в общините също участват в обявената стачка от синдикатите.

Опозиционната партия Сириза подкрепи днешните протести и призовава хората да се включат в демонстрация пред министерството на финансите. От централата на Сириза направиха изявление, че трябва да се спре приватизацията на образованието, здравеопазването и упрекват правителството на Мицотакис в липса на мерки срещу високите цени на стоките от първа необходимост.

Депутатите от Комунистическата партия обявиха участие в днешните протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

СалмонЕЛКА

преди 3 месеца

В България няма протести,щото според адептите на евроатлантизЪма заплатите са високи,а цените - ниски. Така ни казаха по тиливи3УрЪ независимите медии на Г-н Беефффски и ПрокопиЙ Чехлопиев,значи е истина.

64

До 64-Рендето

преди 3 месеца

Явно си наистина ренде.Я си спомни кой им удари финансово рамо като бяха загинали от лявата политика на правителството на Ципрас!?.....Освен ако си някой пъпчив тинейджър и нямаш спомен и понятие в каква криза беше Гърция и кой я спаси..........Или си от тези с чугунените глави ,там друга мисъл не влиза !!!

63

Евразин Алахакбаров

преди 3 месеца

До Стар популистките обещания повечето пъти са подплатени с рубли и безкрайни бели ресурси, така че организираните безредици са неизменна част от тях.дали ше са задунайските татари или малакийци се тая. нали точно гръчки комунисти хванаха че са участвали във вкарването на стафилококова инфекция в родилните отделения у нас 80те години

fallback