Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Броят на чуждестранните туристи, посетили Истанбул, за първите три месеца на годината е достигнал 3 766 718, като е отчетен ръст от 8,22 на сто на годишна основа, сочат данни на турското министерство на културата и туризма.

Това е над половината от общия брой на чуждестранните туристи (7 420 850), които са посетили Турция за същия период.

 Само през март 1 309 280 чужденци са посетили мегаполиса край Босфора. Първенство по този показател държи Руската федерация със 163 438 посещения, следват Иран, Великобритания, САЩ, Франция и Италия.  От арабските държави най-много са туристите от Алжир, Ирак, Мароко и Саудитска Арабия, следвани от Ливан, Либия, Египет, Йордания и Тунис.

През март най-много туристи (918 036) са пристигнали през международното летище Истанбул, с което делът на летището в общия туристопоток е 75 процента. 382 096 чужденци са пристигнали през второто летище на мегаполиса "Сабиха Гьокчен". През месец март 8,83 процента повече туристи от чужбина са пристигнали по въздух спрямо същия период на 2023 г.
(Спец. за БТА от Нахиде Дениз)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 месец

До 12 хаха, "великата тюрке" вика. Това туркофилтие сте единственото нещо по-жалко от русофилите на тоя свят. И аз съм бил на повече места по света, отколкото ти някога си чувал, така че много добре мога да преценя кое място е дупка и кое не.

12

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 11 - Ти май си бал на курорт самуеръ по булгаристтанското лайномморие, защото там е точно както описварш. Ако беше на курорт във великата Тюркийе, щеше да знаеш че услугите и качеството им е на световно ниво. Ах този жалък гладен и гаден бъллгаропутекус ах ...

11

Анонимен

преди 1 месец

Много са смешни туркофилите от тоя жалък сайт колко се напъват да изкарат тюркето като някакво много готиното място. Бил съм там един път на курорт - никога повече не бих стъпил в тая недоразвита провинция пълна с ниски инбреди с 80 iq. Поне научих откъде е дошла циганиятa на балканите

fallback