Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Министерството на външните работи призовава всички австрийци да напуснат Иран. Това беше потвърдено в актуализираните вчера указания за пътуване. "Предупреждаваме да не се пътува до Иран. Призоваваме австрийците да напуснат Иран", се казва дословно в съобщението. "Поради настоящата напрегната ситуация в региона трябва да се приеме наличието на повишен риск, особено през следващите дни."

Говорител на външно министерство заяви пред новинарската агенция АПА, че предупреждението за пътуване в страната е в сила от известно време. Новото е споменаването на повишения риск поради настоящата напрегната ситуация. Въпреки предупреждението за пътуване, AUA е извършвала  полети до Техеран. Сега  и тези полети са преустановени до четвъртък.

Преди това компанията майка на AUA - Lufthansa, също отмени своите полети от и до Техеран.

Министерството на външните работи на Германия също обяви, че призовава своите граждани да напуснат Иран.

Предисторията на актуализирания съвет за пътуване е нарастващото напрежение между Иран и Израел. Режимът в Иран обяви, че ще нанесе ответен удар срещу Израел, след като в иранското посолство в Дамаск бяха убити високопоставени ирански командири./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 месец

Иранци бежанци в Европа няма. Защото още не са ги демократизирали нашите евроатланически партньори.

31

Персийски килими

преди 1 месец

Крайно време е и в България да стане както при Аятоласите, жените без забрадка навън не, мъжете без къси *** а само дълги дори ако е +40 градуса.

30

Анонимен

преди 1 месец

По-добре напуснете Австрия и Германия - две дупки!

fallback