Снимка Фейсбук
fallback

Хунтата в Мали продължи с ограниченията си над политическия живот в страната и забрани на медиите да отразяват дейността на политическите партии, предаде Франс прес.

Това решение беше взето ден след като хунтата преустанови дейностите на политическите партии в Мали.

Военните, свалили преди няколко години от власт президента Ибрахим Бубакар Кеита, обявиха, че до второ нареждане преустановяват дейностите на партиите и асоциациите с политически характер, виновни в подривна дейност, според тях.

Сега Висшия комуникационен орган, който регулира дейността на местните медии, ги прикани да спрат да отразяват дейностите на партиите.

Върховният комисариат на ООН за човешките права изрази дълбоко безпокойство от преустановяване на дейността на партиите. А говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър разкритикува това решение и призова Мали да организира избори, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 месец

Ми то като при нас. Само че нашата управляваща хунта им спуска и юроатлантически опорки, че все за нещо трябва и да пишат.

10

До Христо Христов

преди 1 месец

И ти като знаеш, какво? Пак си нископлатен средностатистически шимпанзок, който никога няма да разбере какво е да имаш пари и да си живееш живота докато такива като теб, които знаят къде е Мали ще работят цял живот за да докретат да пенсия, който ще им стигне само за опелото. Това е все едно на 18 години си влязъл в затвор и на 70 са те освободили от него. Какво постигна в живота като знаеш много за Мали? С какво това ти помага да правиш много пари всеки час?

9

Христо Христов

преди 1 месец

Един про'с'так по- долу се хвали, че не знае нищо за Мали. Лошо няма. И в Мали не се интересуват от евроатлантическа българия. ПП. Преди 5-6 години една централноафриканска държава искаше договор с евроатлантическа българия, но направо преговаряха и го сключиха с ЕК в Брюксел.

fallback