Снимка: архив, БГНЕС

Автобус, превозващ около 60 пътници, катастрофира в Западна Германия. Пострадали са над 20 души, предаде ДПА.

Автобусът е напуснал платното за движение на магистрала 44 в западната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия и се е преобърнал край пътя.

Според полицейски говорител автобусът превозвал ученици от професионалнa гимназия в град Варбург. Те се връщали от посещение в Англия.

Полицията първоначално заяви, че има 21 леко и един тежко пострадал. Впоследствие данните бяха променени на 20 леко и един тежко пострадал. Органите на реда уточниха, че няма хора с опасност за живота. Както се съобщава, водачът на автобуса не е пострадал.

Според наличните сведения става дума за произшествие без участието на други превозни средства, а причините за катастрофата се изясняват, обяви снощи германската полиция. Злополуката е станала в района на град Верл, на 100 км източно от Дюселдорф.

Двайсеткилометров участък от източното платно на магистрала А44 между градовете Уна и Верл в посока Касел е напълно затворен за движение. На местопроизшествието бяха изпратени екип на пожарната и спасителен хеликоптер.

Пътнотранспортното произшествие става само ден след като четирима души загинаха при автобусна катастрофа край източния германски град Лайпциг.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase