Снимка БГНЕС
fallback

Продължават преговорите за постигане на примирие в Ивицата Газа. Израел се е съгласил на американско предложение, което предвижда освобождаването на около 700 палестински затворници в замяна на пускането на 40 израелски пленници. Това съобщава Си Ен Ен като се позовава на информация на израелската телевизия Кан.

Според Си Ен Ен планът е на директора на ЦРУ Уилям Бърнс и в момента делегациите в Доха очакват отговора на ислямисткото движение "Хамас". Дипломатически източник обаче посочва, че няма съгласие по различни въпроси като достъпа до хуманитарна помощ и предислоцирането на израелските военни в Ивицата, предаде БНР.

Израелският "Канал 12" също излезе с информацията, че има готовност от израелската страна за компромис. Медията съобщава дори за 800 палестински затворници, които ще бъдат пуснати. Освен това, според нея, за първи път Тел Авив е готов да обсъжда възможността да разреши на напусналите северната част на Ивицата Газа палестинци да се завърнат по домовете си.

Според телевизията, израелската страна очаква отговор от лидера на "Хамас" в Газа Яхия Синуар през следващите три дни и оценява шансовете като 50 на 50.

  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Палестинци=сатанисти

преди 1 месец

Да се правят размени на 136 невинни еврейски жертви на терор, oтвличане, насилия и др.ислямски терористични зверства за осъдени за терор палестинци, е не само явно несправедливо като 1 за 3 и <<1за 8(0)? но и измамно несъответствие,:равносилно на сделка с дявола като ООН про-терористични сделки с ПА ислямски терор. групи като Хамас Джихад ИДИЛ Хизбола и др. обединени в престъпната организация Палестинска автономия защото терористите заслужават смъртни наказания, а заложниците безусловна свобода

7

а и ТУРЦИЯ

преди 1 месец

понякога праща по един тир за Газа с развлени стоки с изтекъл срок, и се бие по гърдите Ердо. Ндъхваше палестинците Ердоган , сег 90 милиона турци гледат газа, и продължават да си търгуват с Израел да върви алъшвериша и много българи безмозъчни хвалят Ердоган и ходят в Турция да си купувт ментета, да ядат канцерогенна храна и да си купуват менташки стоки, които за качеството си са супер скъпи.

6

до 6

преди 1 месец

забравяш и други средноазиатски диктатори ислямисти като Гурбангули Бердимухамедов, Ислям Керимов, Юнусбек Евкуров, преди това и Сапармурад Ниязов, чиито жители са изключително бедни, но ислямските сатрапппи серрррат в златн кенеффффи. Както и ръководителите на Хамас, те си живеят в Катар с курввввви, пари , лимузини, самолети и милиарди, а палестинците нямат храна и цял живот ЕС и САЩ и Израрл ги хранят, а те затова ги мразят

fallback