Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун снощи е ръководил военна демонстрация с участието на танкови подразделения, съобщи днес държавната медия КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Oще по темата
Към Ким са се присъединили и висши служители, включително министърът на отбраната Кан Сун Нам, и корейската държавна медия описа събитието като "тренировъчен мач" между танкови подразделения. Севернокорейският лидер също така изразил "голямо задоволство" от факта, че нов тип основен боен танк успешно е демонстрирал ударната си мощ при първото си представяне.

Военното събитие е имало за цел стриктно да провери реалните бойни способности на екипажите на танковете и да ги запознае с методите за бойни действия при различни тактически мисии, добави КЦТА.

"Бързо проправяйки си път през различни най-лоши възможни бойни условия, тежките танкове поразяваха цели едновременно с мощни удари и пробиваха силни отбранителни линии с висока маневреност", се казва в съобщението.

Ким също така е подчертал необходимостта от организиране на интензивни учения, симулиращи действителна война, както и тренировъчни мачове за повишаване на бойните способности, за да може да се изпълни бързо и точно всяка бойна мисия при всякакви непредвидени обстоятелства.

Участието на Ким в демонстрацията идва, след като миналата седмица той ръководи и артилерийско учение на Корейската народна армия, отбелязва Ройтерс.

В учението са участвали подразделения в близост до границата, които са в обсег за стрелба по "столицата на врага", заяви КЦТА, визирайки южнокорейската столица Сеул, която има население от близо 10 милиона души.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 месеца

какви къси крачка има кимчо, същите като на путинчо, дребни на ръст и на ум

18

Анонимен

преди 2 месеца

ама да си нахрани народа, който го угоява, не може, това червените диктаторчета са такива неможачи... такива комплексарчета...

17

Анонимен

преди 2 месеца

до Малкия копейкин от центъра: - Аз също съм бил в СК, с групата имаше по 2ма другари от партията, уж екскурзоводи, а всъщност обикновени пъдари. Съответно виждахме само това което другарите позволяват, 1 крачка настрани не можеш да направиш. Задължително купуваш букети за да ги постяваш на огромните статуи на бащата и дядото на Ким Грух трети. А такива статуи има във всяко село.

fallback