Снимка БГНЕС
fallback

Русия заяви, че е унищожила 47 украински безпилотни летателни апарата тази нощ, главно в Ростовска област на границата с Украйна, предаде Франс прес.

"Системите за противовъздушна отбрана прехванаха и унищожиха един дрон над територията на Белгородска област, два в Курска област, три във Волгоградска и 41 в Ростовска", съобщи руската армия в социалните мрежи. Последиците от една от атаките срещу град Таганрог на Азовско море все още се оценяват, написа в "Телеграм" губернаторът на Ростовска област Василий Голубев, цитиран от ДПА.

Служител на гражданската отбрана, участвал в разчистването на отломките, е настанен в болница с наранявания, но животът му е вън от опасност, допълни Голубев, съобщи БТА. Според съобщения в руските медии най-силно засегната е била Ростовска област в близост до украинската граница. Няколко дрона са били унищожени и край град Морозовск, на около 230 км от регионалната столица Ростов на Дон.

Независими медии съобщиха, че украинските дронове са взели на прицел руски завод за военни самолети в района. Първоначално нямаше информация за щети там. Губернаторът на Курска област съобщи, че там отломки от свален украински дрон са паднали в покрива на болница, но не са взели жертви.

След като преди две години руските силите предприеха пълномащабно нахлуване в Украйна, Киев многократно атакува Русия с дронове. Целта на Украйна е да унищожи военни цели, които помагат за руските настъпателни операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 1 месец

47 украински дрона в една атака?? Хахахах то в Украйна няма толкова птици, на тия дронове им се привиждат

58

Анонимен

преди 2 месеца

Аве исирки, кво е тва заглавие ве....пише се "дрона" не "дронове"! Ей, не го научихте тоя български...

57

Анонимен

преди 2 месеца

До 54 Много е впечатляващо филмираните путинофили какви термини се опитвате да използвате. Следя доста про-руски канали и винаги оставам впечатлен! Едно такова... авторитетно звучите! "Огневи поражения", "осколочна бойна част", "мини атомен взрив", "системи за авиация и противовъздушна отбрана", "групов удар с високоточни оръжия"... Просто си е друго да кажеш "бойна машина на пехотата" вместо "БМП на 50 години".

fallback