Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Трима души загинаха тази нощ при пожар в жилищна кооперация в испанския град Виляхойоса близо до Аликанте, в Югоизточна Испания, предаде Франс прес. Жертвите са двама възрастни и едно дете.

Спасителните екипи са получили сигнал за огнената стихия, разразила се на 11-ия етаж на сградата с общо 24 етажа, в 2,13 ч. местно време. Евакуирани са били общо 120 души, ранените са 15 души, които са били откарани в болница заради това, че са се надишали с дим. Сред пострадалите има полицай. Пожарът бил изгасен в 3,45 ч. местно време. Причините засега са неизвестни.

Тази трагедия се разигра десетина дни след огромен пожар във Валенсия, най-големия град в Югоизточна Испания, в който на 22 февруари загинаха 10 души. Тази трагедия потресе страната. Тогава пламъците погълнаха 14-етажен блок с 138 апартамента. Много експерти посочиха като причина за бързото разпространяване на пожара тогава облицовъчния материал на фасадата на сградата.

Снощи мач между отборите на "Валенсия" и "Реал Мадрид" беше предшестван от минута мълчание в памет на жертвите на пожара във Валенсия.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 месеца

Поддръжка трябва, в предния пожар се оказа че даже не се е задействало известяването за пожар.

7

това е нищо

преди 2 месеца

във Украйна на всеки няколко часа по няколко цивилни дават жертва на ,,спасителната операция" която трябваше да е три дни,но е вече три години.Война му дай на руснака,и не го барай.Като свършат в Украйна,продължават със следващите.Румъния,Полша и Прибалтика.нас не ни бройте,Петата Колона ще удари румънците в гръб...за по-бързо.

6

Анонимен

преди 2 месеца

Комунистите взеха да се палят... жалка работа!

fallback