Снимка Дарик

Две сгради бяха повредени и хората в тях бяха евакуирани в Санкт Петербург в Русия, след като местни жители съобщиха за силна експлозия, при която са били избити прозорци и изпочупени стъкла на кооперациите, предаде Ройтерс.

Областният управител на Санкт Петербург Александър Беглов заяви, че е станал инцидент в североизточния "Крансогвардейски", район на града. Жертви няма. Беглов не поясни за причините за инцидента, отбелязва Ройтерс.

Кадри, направени от Ройтерс, показват повредена фасада на сграда с избити прозорци, повредени балкони и изпотрошени стъкла и парчета от мазилка, паднали на земята. Жители на повредените жилищни сгради казаха пред Ройтерс, че са чули странни звуци, последвани от взрив и пожар, предава Дарик.

"Първо чух свирене, защото точно бях отворила прозореца, после пукот, пожар и целият апартамент се изпълни с дим, а прозорецът излетя", разказа местната жителка Елена. Тя добави, че инцидентът е станал след 7 ч. местно време.

Според руски медии инцидентът може да е бил причинен от сваляне на украински дрон, който се е бил насочил към съседно горивно депо. Няма официално потвърждение от руските власти или от руска държавна медия на тази версия. В руската агенция ТАСС се говори само за възникнала извънредна ситуация, заради която шестима души са потърсили помощ от медици, сред които и 92-годишна жена в състояние на шок. Агенцията добавя, че се е наложила евакуация на обитатели на сграда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase