Снимка: БГНЕС

Ожесточени сблъсъци между две групи еритрейци, по време на които участниците хвърляха камъни, подпалиха полицейски коли и други превозни средства и сериозно повредиха сграда, избухнаха снощи в Хага, съобщи полицията, цитирана от ДПА и БТА.

Кадри с насилието бяха излъчени по телевизията. На място пристигна полиция за борба с безредиците, която е използвала сълзотворен газ срещу извършителите.

Кметът обяви извънредно положение на мястото на безредиците, което даде на полицията по-широки правомощия.

Броят на ранените или арестуваните първоначално не беше ясен, каза полицията. Не беше известно също какво точно е предизвикало сблъсъка.

В последно време на срещи на еритрейци в Германия и в други страни, избухваше насилие, тъй като има противопоставяне между поддръжници и противници на диктаторското правителство в страната в Африканския рог.

Миналото лято 26 полицаи бяха ранени по време на безредици на Еритрейски фестивал в Гисен близо до германския град Франкфурт.

Само няколко седмици по-късно 50 души бяха ранени на фестивал, организиран от еритрейци в шведската столица Стокхолм. В Тел Авив десетки хора бяха ранени през септември, когато протест на опоненти на еритрейското правителство срещу събитие в посолството на страната прерасна в насилие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase