Снимка БГНЕС

Министърът на отбраната на Съдинените щати Лойд Остин снощи е бил откаран в болница във Вашингтон за лечение на "симптоми, предполагащи възникнал проблем с пикочния мехур", съобщи говорител на Пентагона, цитиран от Ройтерс.

Първоначално в изявление на прессекретаря на Пентагона - генерал-майор Пат Райдър, се каза, че по време на хоспитализацията Остин ще продължи да изпълнява задълженията си, съобщи БТА. По-късно обаче Райдър заяви, че министърът е прехвърлил функциите си на заместник-министъра Катлийн Хикс. Утре Лойд Остин трябваше да отпътува за Брюксел, за да проведе среща на контактната група за Украйна, след което да участва в редовната среща на министрите на отбраната на НАТО. Към момента не е ясно дали хоспитализацията му ще промени тези планове.

В края на февруари Остин трябва да бъде изслушан в Конгреса, след като стана ясно, че преди малко повече от месец тайно е бил в болница заради открит рак на простатата. За постъпването му в лечебното заведение тогава не е бил информиран дори президентът Джо Байдън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase