Общ преглед
Карнавалът във Венеция навлезе в решителната си фаза снощи с внушителен спектакъл в архитектурно-историческия комплекс "Арсенал", съобщават италиански медии.

Шоуто беше феерия от звук и светлина, от огнени мотиви, от гигантски фигури, плаващи върху вода, от музика и танци, от водна акробатика, от спектакли върху лодки и водни платформи, от фойерверки и прожекции в небето.

Представлението беше озаглавено "Тера инкогнита (Непознатата земя). Невероятното пътуване на Марко (Поло)” и е свободна интерпретация на разказите от книгата за пътешествията на Марко Поло. Спектакълът ще бъде представен отново в "Арсенал" във Венеция днес и утре, както и в периода 8-13 февруари.

Творчески директор на представлението е творческият директор на венецианския театър "Ла Фениче" и на целия Венециански карнавал Масимо Чекето. Режисурата беше поверена на Енрика Чивеларо. В създаването на невероятното шоу участваха компаниите "Антика Пройетерия”, "Виорика Уотър шоу” и  "Муунлайт”, специализирани в този род изяви. В спектакъла се включиха и изпълнители от френската компания "Илотопи”, известна със способностите си, фантазията и таланта си да прави представление върху всичко, което плава и да превръща всичко плаващо във внушително водно зрелище. Компанията участва редовно в предходните издания на Венецианския карнавал, както и във водни шоута в Рим и Флоренция.

По време на спектакъла в "Арсенал” двама актьори се превъплътиха в образа на Марко Поло - Танкреди Блу Сила и Гаетано Руоко Гуаданьо. Те бяха тялото, душата и гласът в специално посветен на Марко Поло текст, дело на венецианския писател и историк Алберто Тозо Фей, който е автор на трудове, посветени на Венеция.

В спектакъла участваха и танцьори от Трупата за източни танци, които съвместно с Италианската асоциация за популяризиране на културата и туризма на Китай, пресъздадоха китайски легенди, бой със саби, както и ритуалните танци на четирите символа и на четирите сезона. Плавателните съдове за шоуто бяха осигурени от компанията "Вела ал Терцо".

Билетите за светлинно-звуковото водно шоу в „Арсенала”  варираха от 14 евро до близо 100 евро в зависимост от местоположението на зрителите, в зависимост от това дали те са венецианци или гости на града, в зависимост от възрастта им и в зависимост от това дали става дума за индивидуални или семейни билети.

Тази година Карнавалът във Венеция е вдъхновен от пътешествията на Марко Поло. През годината се отбелязват 770 години от рождението на венецианския търговец и приключенец и 700 години от смъртта му.

Карнавалът приключва на 13 февруари. Той се откри в уикенда на 27 и 28 януари. На 28 януари се проведе традиционното водно шествие на карнавални лодки и платформи по Големия венециански канал, което приключи при моста "Риалто". Там по традиция първата лодка, върху която имаше огромна фигура на плъх от папие маше, се разтвори и от нея към небето полетяха балони. Плъхът е възприеман като символ на устойчивостта пред предизвикателствата. При потъване на кораб, например, плъховете го напускат последни, което означава борба докрай за оцеляване. По този начин те символизират и борбата на венецианците за оцеляване през бедствията през вековете и тяхната устойчивост пред рисковете и предизвикателствата./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар