Снимка: БГНЕС
fallback

При атака с безпилотник срещу база в Йордания загинаха трима американски войници в неделя, казаха военните.

"На 28 януари трима американски военнослужещи бяха убити и 25 ранени от атака с дрон, която порази база в североизточна Йордания, близо до границата със Сирия", се казва в изявление на Централното командване на САЩ.

Фактически това е първия случай, в който загиват американски войници от вражески огън в рамките на войната Израел-Хамас.

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща в неделя да отвърне на удара, той обвини подкрепяните от Иран въоръжени групировки.

"Не се съмнявайте, ние ще подведем под отговорност всички отговорни във време и по начин, който изберем", каза президентът в изявление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Малко за политика

преди 3 месеца

До БАЧКАТОР: Да, слабичко. Но сигурно това е само началото. От дронове трудно ще се спасят. А служещите в армията на САЩ са професионални войници, служат за да получават заплати, не за да ги убиват. Подобни случаи ще накарат кандидатите за армията да се замислят.

28

ЙО БИДОН

преди 3 месеца

йаза че ще.отвърне на удара.

27

Ром"с

преди 3 месеца

Преставяте ли са таквоз нещо преди 5 години,някой да се осмели да вдигне ръка срещу американците ...даааЮнещата вече са други и то само за 5 гоини..Иран,Китай,Унгария,Сирия,СКорея,Бразилия...СЕ ОСМЕЛЯВАТ ВЕЧЕ И ДА И БИЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ КОРАБИ И ВОЙНИЦИ.А какво ще е след 5 години ,трудно ми е да си преставя..купувайте имоти в София,Варна...купувайте и робуваайте тез 5 години на багките-икономически роби .

fallback