Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Израел ще продължи военната си кампания в Газа, за да унищожи "Хамас", след като изтече настоящото споразумение за примирие, заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в интервю германската "Велт ТВ", цитирано от ДПА.

Премиерът не каза с колко време може да бъде удължено сегашното примирие, което продължава вече шести ден.

"Договорихме се, че жените и децата, както и чуждестранните заложници, ще бъдат освободени първи", каза Нетаняху в интервюто, което беше проведено на английски език. "След като това се случи, ще продължим сраженията", добави той.

"Хамас", палестинската екстремистка организация, която взе властта в ивицата Газа със сила през 2007 г., извърши нападения от 7 октомври срещу израелски населени места, при които бяха убити около 1200 души. "Нямаме абсолютно никакъв друг избор, освен да унищожим "Хамас", заяви Нетаняху.

Израел ще продължи да прави всичко възможно, за да пощади цивилното население в ивицата Газа, доколкото е възможно, каза той. Според Хамас обаче почти 15 000 души вече са убити и около 36 000 са ранени при ответните израелски бомбардировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

тъпомер

преди 9 месеца

Диана,хубаво име,да проблемите не тряба да се рарешават на парче а кардинално,пълно зануляване на газа,за урок на вас философите.А знаеш ли че Диана е богиня,не петни името и.

29

Диана

преди 9 месеца

До Мдааа Не са виновни хората, а тяхното мислене, от там и тяхното действие..По принцип, човек знае две и двеста! А насилието е висша форма на безсилие - човекът не може да реши проблемът си и го прехвърля върху носителят му...Както когато вълкът изяде едно агне, овчарът убива вълкът. Обаче, човекът не е вълк и убийството му/насилието над него/ няма да реши проблемите. Затова и хората имат съд и затвори за да превъзпитават провинилите се, но днес те на са никак ефективни за съжаление...

28

Диана

преди 9 месеца

Още днес "терористичните групи", участвали в последното нападение на Израел и взели заложници тогава, се оказаха 2 на брой - не е само Хамаз, значи! Но като всеки кон с капаци, Нетаняхо едно си знае, едно си бае - щял да унищожал Хамаз и всичките му проблеми там щяли да се решат, значи..Не вижда ли той, че цялото население в Газа се бори, макар и пасивно, с еврейските агресори? Ще унищожи една групировка, ще се родят десет нови - нищо няма да постигне! Насилието не решава проблеми!

fallback