Снимка БГНЕС, архив
fallback

49-годишният наркотрафикант Рафаеле Империале предложи да обезщети Италия, дарявайки й свой остров до Дубай. Изкуственият остров е с името Тайван и струва 70 млн. евро, съобщи в."Кориере дела сера". Той бил част от изкуствения архипелаг The World, който според проекта трябва да приюти луксозни резиденции и търговски обекти, вдъхновяващи се от различни страни по света.

Островът Тайван заемал 20 хил. кв. м. и там трябвало да бъдат изградени 12 луксозни вили и 3 жилища.

В него босът инвестирал част от печалбите от престъпната си дейност, включваща наркотрафик. След арестуването му обаче те секнали, затова решил да сътрудничи на властите. За да покаже, че е искрен в намеренията си, Империале предложил жеста. Сега магистратурата проверява доколко е вярно декларираното от него и как собствеността върху острова може да премине в ръцете на италианската държава. Босът съобщил за намерението си с писмо до дирекцията „Антимафия" в Неапол. Империале е съден по съкратена съдебна процедура и прокурорът по делото поиска за него присъда от 14 години и 9 месеца затвор, пише "24 часа".

Не за пръв път името на наркотрафиканта се свързва с любопитни моменти.

През 2016 г., докато беше в нелегалност и издирван от властите, в леговище на боса бяха открити две картини на Ван Гог, откраднати от музея му в Амстердам. Тяхната предполагаема стойност е 130 млн. евро. Те били част от частната колекция на Империале. Произлизащият от Кастеламаре ди Стабия бос дълги години бил „мозъкът" на бизнеса на клана Амато - Пагано от неаполитанската Камора. След войната срещу друг клан от нея –Ди Лауро, останалите членове на Амато - Пагано се преместили в Испания, където ръководили вноса на кокаин в Европа. Така Империале успял да завърже и по-тесни връзки с наркотрафикантите от Латинска Америка.

През 2022 г. бил арестуван в Дубай, а седем месеца след това бил екстрадиран в Италия. До тогава Империале успял да се превърне в брокер не само за наркотрафика на клановете от Камората, а и за калабрийската Ндрангета и за други престъпни организации от чужбина. Инвестирал печалбите си и в злато, купувайки средно по 2-3 кг на ден. Натрупал и криптовалута за поне 1,8 млн. евро, които след това били запорирани от властите. Все още не е ясно обаче дали с това се изчерпва притежаваното от Империале. До тези дни дори магистратурата нямала представа, че той има и изкуствен остров до Дубай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 месеца

Да беше се предал в Бг щеше да си живее царски като Брендо и то срещу дребни кинти а не да дава острови и милиони. Тия италиански мафиоти изобщо не са в час.

8

Анонимен

преди 5 месеца

Навсякъде по света подобни хора трябва да имат смъртна присъда за да се отърве човечеството от тази напаст. Съсипват мнооого човешки животи и съдби. в САЩ има вече цели градове с странни същества употребяващи дрога, сякаш гледаш ходещи мумии.

7

РУСКАТА МА.ФИЯ

преди 5 месеца

РУСИЯ ДА ВЪРНЕ ОТКРАДНАТИТЕ АРХИВИ НА БЪЛГАРИЯ... ОТ КОИТО ЦЯЛ СВЯТ ЩЕ НАУЧИ КОЯ Е БЪЛГАРИЯ И КОЯ Е ИЗМИСЛЕНАТА МАФИОТСКА СССР И НАСЛЕДНИКА И ПУТИН....

fallback