Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Мюсюлманите в Нидерландия са обезпокоени заради очертаващата се победа на избрите на Партията на свободата, водена от крайнодесния антиислямски популист Герт Вилдерс, предаде ДПА.

"Като практикуващ мюсюлманин, съм разтревожен", каза по нидерланската телевизия Мухсин Коктас, председател на Мюсюлманската група по интереси. "Наистина не очаквах този резултат. Мюсюлманите са изправени пред трудни времена", допълни той.

Партията на свободата, начело с Вилдерс, заяви, че ще затвори джамии и ще забрани Корана, изтъкна Коктас. Ако крайнодесният популист успее да сформира коалиционно правителство и да въведе антиислямската си програма, това значи, че мюсюлманите в Нидерландия вече няма да могат да изповядват свободно религията си, каза той.

"Вярваме в демокрацията и във върховенството на закона", заяви Коктас и добави, че уважава решението на нидерландските гласоподаватели. "Като набожен и практикуващ мюсюлманин обаче, съм разтревожен".

Партията на свободата спечели най-много гласове на парламентарните избори в Нидерландия, които бяха произведени вчера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 5 месеца

Що бря ,да дойдат тук ,ДПС и Пеевски че г поеме но едва ли с тая заплата ,няма да дойдат )вън всички араби мюсюлмани ,украински ,сирийци ,афганистанци от ЕС ,гадовете да си ходят откъдето са дошли ,най вече украинците много нахални ,мързеливи и алкохолици

24

Анонимен

преди 5 месеца

Вън всички фесове и украинци от ЕС

23

Христо Христов

преди 5 месеца

До 14 "Не знам защо либералните медии упорито наричат всички нормално мислещи бели хора "популисти"." - защото либералите са психопат-диктатори и мразят народа.

fallback