Снимка: архив, БГНЕС

Учител беше убит днес, а двама души - ранени, при нападение с нож в колеж в град Арас в Северна Франция, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Бе Еф Ем. Световната агенция съобщи, че президентът на Франция Еманюел Макрон е заминал за мястото на трагедията.

Още по темата
Полицията потвърди, че е извършено нападение с нож. Местните власти уточниха, че нападателят е бил арестуван. За момента полицията не потвърждава медийните информации, че задържаният е крещял "Аллаху акбар" ("Бог е велик", бел. ред). Ройтерс съобщава, че той е чеченец, познат като рисков за сигурността радикален ислямист.

Позовавайки се на източник от полицията, телевизия Бе Еф Ем информира, че нападателят е на около 20-годишна възраст и би могло да е учил в този колеж. Задържан е и братът на нападателя.

Според информация на Бе Еф Ем убитият е учител по френски език, а още един учител - по физическо възпитание, е с прободна рана. В информацията се казва, че учениците са били затворени в класните стаи. Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен написа в социалната платформа "Екс", че в училището е в ход полицейска операция.

Нападението в това училище идва три години след убийството на учителя Самюел Пати, чието гърло беше прерязано на 16 октомври 2020 г. Убиецът заплашваше дошлите на местопрестъплението полицаи и в крайна сметка бе застрелян.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase