Снимка БГНЕС, архив
fallback

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че "Израел не е сам", докато алиансът обещаваше подкрепа на Израел по време на втория ден от срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел.

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант информира колегите си от НАТО чрез видеовръзка "за жестокостите, извършени от Хамас срещу израелски цивилни граждани и граждани на няколко съюзници от НАТО", се казва в съобщение на НАТО за медиите, пише БГНЕС.

Столтенберг заяви, че алиансът осъжда терористичните нападения по най-категоричен начин.

Съюзниците от НАТО "изразиха солидарност с Израел, като ясно заявиха, че той има право да се защитава пропорционално срещу тези неоправдани терористични актове", и призоваха Хамас "незабавно" да освободи всички заложници, се казва в изявлението.

Столтенберг посрещна министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин и му благодари за силното ръководство и подкрепата за алианса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 7 месеца

Гледай ти да видиш , каква подкрепа за държава окупатор

43

Анонимен

преди 7 месеца

Лелеее, горкия Израел не бил сам! Колко беззащитен и добричък, горкия, опоскали всичката плодородна земя на палестинците, набутали ги в бетонно гетто, тре пали ги като вредители, сега били неоправдани и нападнати... борбата е на живот и смъъърт и там! На 5тия етаж на блока в геттата няма нищо за ядене, а има десетина гърла за хранене!

42

Анонимен

преди 7 месеца

Израел в нато ли е?

fallback