Снимка БГНЕС, архив
fallback

Български граждани отново бяха арестувани в Гърция за телефонни измами. Те са получили големи суми в брой от жертвите.

Полицията в Катерини съобщава за арест на 42-годишна българка, която с телефонна измама взела от две възрастни жени 14 500 евро в брой и златни бижута. Тя е била арестувана в опит да напусне страната.

В измамата е използвана позната схема - грък се обажда на възрастна жена, че дъщеря ѝ е пострадала при катастрофа и са необходими пари, за да бъде оперирана спешно. Българката е изпратена да получи парите, съобщава БНР.

Двете измами са извършени в един ден в градовете Катерини и Верия.

По пръстови отпечатъци идентифицираха и арестуваха също българин, който през юни от същия район е измамил пенсионери с 37 500 евро.

Арестуваните се намират в предварителния арест в Катерини и са обвинени в участие в престъпна мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 7 месеца

Българи и измама? Абсурд

9

Стоян Стелий :

преди 7 месеца

Арестували са про100 Киро и Кокорчо? Буци? Пеефффски? Ментата? Мравояд-Грантояд? Ген. Гном? Криптомир? Свинчеф? Корни?Хич да не ги връщат!!!

8

За да мине номерът,

преди 7 месеца

Тези измамници трябва да говорят гръцки език и то така, че това да не буди съмнение. Хайде сега си спомнете кога и откъде дойде в България последната партида индийци, внесени в страната ни от Тошо Правешки? Това бяха 43 000 човека, дошли от Гърция през 1973 г. Гръцката държава с голямо желание се отърва от това население, защото са от едно конкретно ромско племе, което по традиция се занимава само с грабежи, това е техен основен поминък. Говорят гръцки език като майчин. Уточнявайте тези неща!

fallback