Снимка: БГНЕС

Крайнодесните лидери Матео Салвини и Марин Льо Пен надигнаха заедно глас срещу ЕС и срещу миграционното наводняване на Европа, обобщава Франс прес.

Общият фронт между италианския вицепремиер, министър на транспорта и инфраструктурата и лидер на крайнодясната партия "Лига" и председателката на парламентарната група на френската крайнодясна партия "Национален сбор" бе демонстрирано по време на голяма проява на "Лига" в град Понтида в Италия в навечерието на евроизборите през 2024 г.

"Тази година ни въвлича в една и съща борба, една борба за нашите свободи, нашите народи и нашите родини", заяви Марин Льо Пен по време на традиционния празник на "Лига".

"Ние не искаме повече да ни налагат политики, които ние не сме избирали", допълни тя. "Ние защитаваме нашите традиции, нашата гастрономия, нашата идентичност, нашите пейзажи, ние защитаваме нашите народи от миграционното наводнение", подчерта Льо Пен и спомена и за хилядите мигранти, пристигнали през предходните няколко дни на италианския остров Лампедуза.

Салвини споделя вижданията на Льо Пен по много въпроси, а в последно време умножи критиките срещу президента на Франция Еманюел Макрон, възприеман като лидер на либералите в Европа пред европейските суверенисти.

"Ако ние трябва да избираме в Европа между Макрон и Марин Льо Пен, аз нямам никакво съмнение, че ще изберем Марин Льо Пен завинаги", заяви днес Салвини.

Връщайки се към антиимигрантската си риторика, вицепремиерът в правителството на Джорджа Мелони увери, че Италия ще направи всичко, което е демократично позволено и ще използва всички необходими средства, за да блокира миграционната инвазия.

Целта на Льо Пен и на Салвини е да постигнат успех на евроизборите на 9 юни. Салвини дори предложи на партньорите си в управляващата коалиция - дясната "Форца Италия" и консервативната "Италиански братя" на Мелони да встъпят също в съюз с партията на Льо Пен, но офертата бе отхвърлена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase