Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Ръководителят на македонската опозиция коментира думи на българския държавен глава Румен Радев, съобщи Нова Македония.

Oще по темата
"Следя изказванията на Румен Радев и той обяви, че условията за македонската държава не са европейски, а български. Европейското изискване е да се спазват решенията на Създа за правата на човека в Страсбург.

Ако гледаме критериите от Копенхаген, нека господата покажат европейски ценности. Да уважат македонците в България", обясни Мицкоски.

Радев даде интервю пред гръцки медии и обясни, че европейските преговори за Северна Македония могат да търсят основание в Копенханеските критерии.

За това и не трябва да се говори за българско вето. Самият Мицкоски отказа да се срещне с германския дипломат Михаел Рот.

България настоява за промени в основния закон на македонската държава, преди да позволи разговори с Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

И без Мицкоски

преди 7 месеца

Ще съмне! А какво бил рекъл, казал, или искал да каже няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! За ЕС и за България значение има да се спазва договорената рамка! Ако ли не - няма преговорен процес и няма ЕС. Просто и ясно е като бял ден. И всичко това не зависи от това какво си желае, или фантазира Мицкоски!

32

Анонимен

преди 7 месеца

Има няколко дела на представители на ОМО Илинден. По всяко са присъдени сравнително малки суми за неимуществени вреди на завелите делото индивиди - отказ за провеждане на събрания и митинги. Съдът не допуска да се занимава със забраната на регистрацията на ОМО.

31

съдии

преди 7 месеца

Това по-долу е решението на съда. няма решение да се признае ОМО Илинден. Правителството подробно защитава историческите факти. Против е съдия Снежана Ботушарова. Всички останали съдии са за: Г-жа Е. ПАЛМ, Председател,Г-жа В. ТОМАСЕН,Г-н Л. ФЕРАРИ БРАВО,Г-н КАЗАДЕВАЛ,Г-н Б. ЖУПАНЧИЧ,Г-н ПАНТИРУ

fallback