Снимка: БГНЕС
fallback

Руската частна военна компания "Вагнер" ще бъде обявена за терористична организация от британското правителство, съобщи Би Би Си, като се позова на проект на документ в този смисъл.

В проекта е предвидена възможност за категоризирането на авоарите на "Вагнер" като притежание на терористична организация и за изземването им. Освен това от гледна точка на британското законодателство ще стане незаконно членуването във "Вагнер" и изразяването на подкрепа за нея, отбелязва Ройтерс.

Британската вътрешна министърка Сюела Бревърман заяви пред Би Би Си, че "Вагнер" сее "насилие и разрушения...и е военен инструмент на Владимир Путин".

"Те са терористи, просто и ясно", изтъкна Бревърман.

Обявяването на "Вагнер" за терористична организация ще означава, че в Обединеното кралство вече ще е престъпление и рекламата на частната военна компания, организирането на нейни събития и показването на логото ѝ на обществени места, пояснява Ройтерс. /БТА, Божидар Захариев/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 8 месеца

Вагнеровци с печален жест си Го преместиха в другия крачол... Да не говорим, че ингилизите са избили, поробили и ограбили милиони хора на хиляди километри от шиибания им остров. Колонии, грабежи, даже диамантите в короната им са крадени. И какво правят на Малвинските острови?

86

Анонимен

преди 8 месеца

Радевисти, защо не кажете че вашата терористична Руска федерация се противопоставя на съединението? Защо не кажете и че тази терористична империя е причинител на разделението в България? Северна добруджа? Вижте в дебелите книги за Добруджа! Вижте срещу кой воюват българските храбри опълченци за да опазят и Южна добруджа! За Македония? Чиито македонизъм и днес се подържа от официална Русия! Копнежите на руския империализъм да заличи произхода на българската писменост, с която си служат? Да мълчим

85

Анонимен

преди 8 месеца

На кого му пука какво е обявил "Лондон" - кучето на Вашингтон?

fallback