Кадър: БНТ
fallback

Продължава разследването на тежкия инцидент на бензиностанция в Румъния. При двете експлозии в събота загинаха двама души, а близо 60 са ранени, много от тях - тежко.

Oще по темата
Румънският премиер разпореди незабавни проверки след информациите, че бензиностанцията е била без лиценз. По предварителна информация причина за инцидента е запалена цигара, предаде БНТ.

Двама пожарникари, пострадали след мощните взривове, вече се лекуват в Белгия. Вчера вечерта те са кацнали във военната база Мелсбрук, а след това са откарани във военна болница в едно от предградията на Брюксел.

Двамата огнеборци са с изгаряния по ръцете и лицата, белгийското здравно заведение предлага грижи, каквито в Румъния няма.

По думите на завеждащия отделението за изгаряния при тези травми времето е от ключово значение, колкото по-рано започне лечението, толкова по-добре. Прогнозите му за двамата румънски пожарникари са оптимистични.

"Пациентите се справиха добре с транспортирането от Букурещ. По време на полета бяха много стабилни. Лечението им продължава. Като се има предвид възрастта им - те са млади хора, били са с качествено защитно облекло, пораженията по тях са ограничени, но въпреки това те са в критично състояние", заяви д-р Томас Роуз, началник на отделението по изгаряния във военна болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

однако

преди 8 месеца

"пропан-бутана се е разливал по земята и направил локва и някой хвърлил запалена цигара в нея та всичко гръмнало" --- Задължително условие е затвореното помещение. Задължително условие е концентрацията на изпаренията на пропан-бутана. Най-често следва взрив при изтичане на пропан-бутан под кота 0 в затворено помещение /може в шахта с капак/.

12

Олимпий Панов

преди 8 месеца

Сигурно са намерили фаса заедно с ченето на пушача!

11

Случаен минувач

преди 8 месеца

Много хора не са наясно, че гори не бензинът, горят бензиновите пари. Ако във варел бензин, пълен догоре, хвърлите запалена цигара, тя ще угасне, няма изпарения. Ако обаче влезете в бензинов склад със запалена цигара, ще последва такава експлозия, че всичко в радиус 100 метра ще бъде разрушено. Около бензинови складове пушенето е строго забранено. Това са елементарни противопожарни правила. Очевидно някой с ограничения в елементарния начин на мислене ги е нарушил.

fallback