Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Циклонът "Цирцея" пощади Милано, но причини щети в областите Марке, Пиемонте и Фриули Венеция Джулия, съобщава РАИ Нюз.

Заради приближаващата стихия властите на Милано бяха затворили парковете за посещение. Но не се повтори бедствието от 25 юли, когато буря причини огромни щети на града и околните райони.

Проливни дъждове имаше в други части на Северна Италия, като например Триест и областта Венето. Феноменът висока вода изненада отново Венеция, където нивото на водата беше 100 сантиметра.

Във Фриули Венеция Джулия трябваше да се оказва помощ на 14 души, блокирани в колите си от придошлите води на река Таляменто в района на Вармо.

Паднали дървета и прекъснати кабели имаше в провинция Алесандрия в Пиемонте.

В Палермо в Сицилия пък бяха отклонени три самолета заради връхлетялата вчера следобед буря.

В Рим следобед вчера се изля проливен дъжд, но ситуацията се върна под контрол. На места в района на града имаше наводнени пътища,  а в самата столица имаше паднали клони.

В Марке валежите бяха 5 милиметра в минута, дървета бяха повалени от вятъра, а на места подлезите бяха затворени заради наводнения.

За днес има предупреждения за бури на някои места във Венето, в Абруцо, Базиликата, Калабрия, Кампания, Емилия Романя, Фриули Венеция Джулия, Лацио, Ломбардия, Пулия, Сицилия, Тоскана и Умбрия./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Ммм даааа

преди 9 месеца

контраофанзивата не върви, Зе го отписаха хабибитата и ни почнаха със сцени от домашно насилие и циклони ...яко а ... че се ококориме сички от шарлатания

3

Анонимен

преди 9 месеца

Това се случи и в Търговище, но новината беше кратичка и написана от немай къде.

2

Меркел

преди 9 месеца

До АнонименКогато от посолството разрешат

fallback