Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Само един на девет души в пенсионна възраст в Индия получава пенсия, съобщи dzen.ru.

В страната пенсиите са малко достъпни. Достатъчни са само за хората, работили на държавна работа.

Това се отнася за около дванадесет процента от гражданите. Смята се, че средната пенсия в страната възлиза на около тридесет долара.

Oще по темата

Смята се, че в страната има големи фамилии, които могат да издържат възрастните си представители. Причините за пенсионната програма са няколко.

Държавата се опитва да въведе доброволни пенсионни вноски, но заради ниското доверие към администрацията, гражданите избягват да ги правят. Също така плащащите данъци наближават броя на пенсионираните, което прави много трудно изплащането на пенсии.

За това и страната търси нови варианти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Баба.

преди 9 месеца

А в частния сектор *** са символични ( без някои!) Африка и Индия на Европа!

29

Христо Христов

преди 9 месеца

До 33 "Нашите родители,обаче,си броят стотинките,защото имат по 45-50 години трудов стаж" - гласували ли са за сДС... това заслужават!

28

Анонимен

преди 9 месеца

Варна.Лято е.От всякъде са изпълзели ***,които крадат и смучат от кръвта ни с благословията на безхаберието.Ползвателите на социални помощи с нито един ден трудов стаж,с нито един платен данък или сметка.Движат се на големи групи:мъжете(сводници и събирачи)напред, джебчийки,*** и д-р отзад.Сто про вземат помощи за каквото ви дойде наум.Нашите родители,обаче,си броят стотинките,защото имат по 45-50 години трудов стаж.И нас това ни чака.С по-висока пенс.възраст от тази на живота.

fallback